آنچه در مطرح شد؛


نشست شورای اداری گچساران در «دشت‌مور» برگزار شد/ معابر تاریک روستاها ارث رسیده به دست مسئولین فعلی/ قوانین دست و پاگیر منابع طبیعی مانع توسعه روستاها می‌شود/ تصاویر

نشست شورای اداری گچساران در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ به مناسبت روز روستا و عشایر به میزبانی روستای آبچیرک بخش دشت‌مور برگزار شد.

نشست شورای اداری گچساران در «دشت‌مور» برگزار شد/ معابر تاریک روستاها ارث رسیده به دست مسئولین فعلی/ قوانین دست و پاگیر منابع طبیعی مانع توسعه روستاها می‌شود/ تصاویر

افتونیوز| نشست شورای اداری گچساران در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ به مناسبت روز روستا و عشایر به میزبانی روستای آبچیرک بخش دشت‌مور برگزار شد.

در ابتدای این نشست سید عنایت هاشمی منش امام‌جمعه گچساران که در مسجد امام حسن مجتبی (ع) روستای آبچیرک برگزار شد اظهار داشت: کار ارزشمندی است که شورای اداری در مناطق روستایی حضور پیدا می‌کنند و از نزدیک مشکلات مردم را مورد بررسی و پیگیری قرار می‌دهند.

هاشمی‌منش بیان کرد: قطعاً حضور مدیران شهرستانی در نشست‌های بعدی و پیگیری‌ها با حضور مدیران کل می‌تواند گره‌گشای  مشکلات منطقه دشت مور باشد.

امام‌جمعه گچساران تصریح کرد: ما نیز به‌عنوان زبان گویای مردم تاکنون تلاش کرده‌ایم که پیگیری مسائل و مشکلات مردم باشیم و دراین‌خصوص اتفاقات خوبی هم رخ‌داده و امیدواریم این حرکات تداوم داشته باشد.

سرپرست آموزش‌وپرورش گچساران نیز در این جلسه گفت: پیگیری و رفع مشکلات مطرح شده در خصوص مدرسه این روستا هستیم.

مرضیه قنواتیان عنوان کرد:دبستان روستای آب توت که مشکل آن مطرح گردید ۳۱ دانش‌آموز دارد و دو کلاس، که ما درخواست یک کلاس دیگر را به وزارتخانه ارسال کردیم و به‌محض تایید آن آموزگار دیگر نیز به آن اختصاص داده می‌شود.

سرپرست آموزش‌وپرورش گچساران خاطرنشان کرد: همچنین بحث تجهیزات مدارس منطقه دشت مور این شهرستان نیز در دستور کار قرار دارد.

قنواتیان ادامه داد: مشکلی که در مدارس منطقه دشت مور داریم، بحث برق تک‌فاز مدارس است که جوابگوی برق کولرهای دوتکه یا اسپیلت هم نیست، اما مشکل دیگر اینکه  انتظار از اداره آبفا گچساران داریم که تا حدامکان مشکل آب شرب مدارس این منطقه نیز در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف شود.

وی گفت: ما یک کانکس جهت برطرف‌شدن کمبود فضای آموزشی به روستای آب توت اختصاص دادیم و در دستور کار قرار خواهد گرفت که ظرفیت فیزیکی کلاس را بالا ببریم.

مرادی رئیس شورای شهر دوگنبدان گفت: امیدواریم مشکلاتی که در این روستا مطرح گردید حل شود و تنها در حد یک حرف نباشد و خروجی خوبی داشته باشد.

وی افزود:۱۴ مهر ماه روز دامپزشکی نام گذاشته شده است، دامپزشکی کارش تنها مبارزه با بیماریهای دامی نیست بلکه با سلامت غذایی ما ارتباط دارد.

مرادی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام داریم، گفت: نقش روستائیان و دتمداران در جرخه تولید و خودکفایی بسیار مهم است و باید برای برطرف کردن مشکلات آنها تلاش کرد.

افضلی رئیس اداره امور آب گچساران نیز گفت: ۲۰ پروانه آبیاری تا کنون برای روستای آبچیرک صادر شده که ۸۰ هکتار را تحت پوشش دارد،۴۰۰ هکتارهم از اراضی این منطقه از آب‌های چشمه تامین می‌شوند.

وی با اشاره به طرح تامین آب دشت مور افزود:در سال ۹۵ طرح مطالعاتی آن انجام شد و کلنگ‌زنی این پروژه مهم با اعتبار ۱۳ میلیارد تومان آغاز گردید و‌ پیشرفت فیزیکی آن ۴۵ درصد بود که پیمانکار خاتمه پیمان را انجام داد و در حال حاضر نیز ۵۰ میلیارد تومان پیمانکار جدید در این طرح مشغول به فعالیت است.

افضلی ادامه داد:برای تکمیل این طرح ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با تکمیل آن برای ۱۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی ایجاد می‌شود.

وی گفت: جهت تامین آب از پتروشیمی ما یک خط به باغات آب توت انتقال دادیم، و طی تماس با مسئولان پتروشیمی قرار بود انشعابی را اختصاص دهند و لی در انجام این تعهد شانه خالی کردند.

روانبخش دهیمی خوب فرماندار گچساران در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تسلیت شهادت سید حسن نصرالله گفت: عملیات موشکی سپاه پاسداران موجب عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران و جوامع آزادی‌خواه جهان شد و هیمنه پوشالی استکبار را در هم شکست.

روانبخش دهیمی خوب در ادامه با اشاره به مشکلات اهالی منطقه «دشت مور» هم افزود: مشکلات آب شرب فقط برای روستاها نیست و در سطح شهر هم‌چنین مشکلاتی داریم که بیشتر به خاطر فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی هستند و از متولیان امر در سطح بهداشت تقاضا داریم در راستای جهت سلامت و بهداشت مردم، آب شرب روستاهای منطقه را به جد بررسی کنند و اگر اشکالی هم وجود دارد، مرتفع کنند.

وی تصریح کرد: امروز روز روستا و عشایر است و نقش روستا در بحث تولیدات دامی، صنایع‌دستی، کشاورزی و حتی در بحث فرهنگ و تمدن بر کسی پوشیده نیست و روستاییان در همه زمینه‌ها نقش‌آفرین هستند، بنابراین معتقدم که باید زیرساخت‌ها در روستاها فراهم شود تا شاهد مهاجرت کمتر روستاییان به شهرها باشیم.

دهیمی خوب ادامه داد: در بحث مشکلات مدارس منطقه دشت مور مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان نکاتی را اشاره کردند و انتظارم این است که مشکلات مدارس چه ازنظر تجهیزات و چه ازنظر نیروی انسانی (معلم) هرچه زودتر مرتفع شود.

فرماندار گچساران بیان کرد: در بحث مشکلات جاده‌ای منطقه نیز متولیان امر موارد را بررسی کنند، نکته اینکه روستاهای شهرستان گچساران نسبت به مابقی روستاهای استان وضعیت بهتری ازنظر زیرساخت‌ها دارند و درنتیجه هم شرایط بهتری دارند اما منکر مشکلات هم نیستیم لذا جا دارد خدمات بیشتری انجام دهیم.

دیهیمی خوب تصریح کرد: واگذاری منابع طبیعی به روستاییان خود محدودیت‌های قانونی دارد اما با این‌حال چندین بار تأکید شده که در کنار روستاها هرچه قدر بتوانیم به حریم روستا اضافه کنیم، این مسئله ضرری ندارد و یکی اینکه مهاجرت به شهر کمتر می‌شود و بتوانیم اهالی را سکونت بدهیم؛ هرچند در برخی روستاهای شهرستان مهاجرت معکوس داریم.

فرماندار گچساران اظهار کرد: اما در خصوص بحث اشتغال در پتروشیمی گچساران نیز یک آزمون برگزار شد و ۹۰۰ نفر هم جذب شدند و از این تعداد با سند عرض می‌کنم که ۸۰ درصد از پذیرفته‌شدگان کد ملی شهرستان را داشتند.

دیهیمی خوب عنوان کرد: با توجه به ریزش چاه آب باغات منطقه نیز پیگیر تأمین آب باغات از خط انتقال آب پتروشیمی خواهیم بود؛ اما در بحث برق روستاها باید گفت که کل روستاهای شهرستان معابرشان تاریک است و این هم موروثی است که به ما رسیده و از گذشته هم‌چنین بوده است البته معتقدم که بحث روشنایی روستاها هم مرتفع نشد اگرچه مشکلات را اگر بتوان خوب مدیریت کرد زودتر حل خواهند شد.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری این نشست‌ها رفع مشکلات مردم است و مدیران از نزدیک مشکلات مناطق کم ‌برخوردار را لمس می‌کنند؛ اما مدیران تلاش کنند و تا روزی که هستیم باید پیگیر کارها باشیم و چه باشیم و چه نباشیم کارها باید دنبال شود و هر مدیری که جایگزین شود، در نظام جمهوری اسلامی این رویه‌ خدمت به مردم را دارد.

در نشست شورای اداری گچساران که با حضور مسئولان و مدیران ادارات و دستگاه‌های اجرایی گچساران با دستور کار پیگیری مشکلات منطقه دشت مور در مسجد امام حسن مجتبی ع روستای آبچیرک این شهرستان برگزار شد، مشکلات منطقه دشت مور (روستاهای چهار بیشه سفلی، آبچیرک، آب توت، انجیر سیاه) مطرح گردید.

این مشکلات شامل آنتن دهی تلفن همراه، نبود سالن ورزشی، کم‌عرض بودن جاده منطقه، مشکل آب شرب روستاهای انجیر سیاه، آب توت و آبچیرک، مشکل جاده بین مزارع باغات روستای آب توت، مشکلات آبرسانی از سد کوثر به منطقه دشت مور بوده است.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها