پزشکی قانونی یا اداره آمار؟!/ روزمرگی‌هایی که ۱۳ سال طول کشید/ پاک کردن صورت مساله به شیوه «امینی»

به نظر میرسد، مدیرکل پزشکی قانونی در این سالها تمرکز خود را بر آمار دهی و آمار درمانی قرار داده است و با کلید واژه های [محرمانه] بخشی از واقعیات جاری در جامعه را مطرح کرده و از آنها عبور می کند.

پزشکی قانونی یا اداره آمار؟!/ روزمرگی‌هایی که ۱۳ سال طول کشید/ پاک کردن صورت مساله به شیوه «امینی»

افتونیوز| کامروز امینی مدیرکل نظام پزشکی استان که از سال۱۳۹۱ در این سمت حضور دارد در آخرین گفت و گوی خود با رسانه ها مطالبی را مطرح کرد که به زعم نگارنده این سطور قابل تامل می باشند.  

به نظر میرسد، مدیرکل پزشکی قانونی در این سالها تمرکز خود را بر آمار دهی و آمار درمانی قرار داده است و با کلید واژه های [محرمانه] بخشی از واقعیات جاری در جامعه را مطرح کرده و از آنها عبور می کند.

اداره کلی  که آنچنان در حاشیه ساختار اداری و بروکراسی استان قرار گرفته که بسیاری حتی با شرح وظایف و آدرس آن آشنایی ندارند.

جناب مدیرکل در کنار آماردهی باید توضیح دهد که و به ریشه یابی آسیب های اجتماعی استان بپردازد.

استانی که در بسیاری از شاخص های آسیب های اجتماعی در انتهای جدول قرار دارد، چرا متولیان امر آن پاسخگوی شرایط موجود نباشند؟

طبق برخی آمارها استان ما در آسیب هایی  مانند نزاع دست جمعی، طلاق، همسر آزاری و برخی آمارهای محرمانه تر مانند خودکشی طی سالهای اخیر  با توجه به ادعای مدیرکل پزشکی  قانونی و سایر مسئولان سیر صعودی داشته   اما مدیرکل پزشک قانونی  رسالت خود را تنها به ارائه آمار تقلیل داده است و بعنوان مرجعی که می‌توانست با داشتن داده های واقعی در خصوص معضلات و آسیب ها می‌دانست نقش پیشگیرانه در خصوص موارد فوق الذکر داشته باشد اما افسوس که وی در یک چرخه اداری  گرفتار شده است.

بررسی الگوهای مدیریتی  سازمان های مختلف  نشان می‌دهد، سه سرمایه اصلی یک سازمان متشکل از [ نیروی انسانی، سرمایه فیزیکی و سرمایه اجتماعی است] که در اداره کل پزشک قانونی استان در نازل ترین شرایط خود بسر می‌برد.

برخی رسانه ها  درگیری بین کارکنان این سازمان را گزارش داند که نمایان گر عدم کارایی و رکود عملکردی این اداره کل است اما در بحث سرمایه فیزیکی از سال ۹۸ تاکنون ساختمان پزشک قانونی کهگیلویه در دو بخش معاینات سرپایی و سالن تشريح به بهره برداری رسیده  که با این همه هزینه صرفا در یک سرپایی فعالیت می  کند و این موضوع سبب شده مردم کهگیلویه بزرگ  بعد از سانحه و حادثه مترقبه که نیازمند کالبد گشایی اجساد و مراحل قضایی  دارد  ناچارا می بایست به مرکز استان ( علیرغم شرایط بد معیشتی خانوار ها و بعد مسافت) به یاسوج مراجعه کنند.

اضافه بر این، تمامی زیر ساخت در کهگیلویه فراهم بوده اما با با سوءمدیریت از این ظرفیت استفاده نمی شود.

در بعد سرمایه اجتماعی که هدف اصلی نگارنده این سطور است این اداره کل می‌توانست با توجه داده های واقعی مورد اشاره می‌توانست در کنار سایر دستگاه با ارائه  راهکارها و مطالعات مختلف در حوزه  آسیب های اجتماعی نقش آفرینی کند اما این امر هیچگاه محقق نشد.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 4 نظر

  • 1 کارمند 1403/7/24 18:57:54

    شاید امینی دلبستگی خاصی به یاسوج داره که نمیخواد یاسوج رو رها کنه

    پاسخ
  • 2 همکار 1403/7/23 18:41:14

    کاملا درسته خیلی ادارات وقتی میخوان از پزشکی قانونی اسم ببرن یا میگن نظام پزشکی یا علوم پزشکی و حتی بعضی مواقع انتقال خون بقیه موارد هم کاملا واقعیت داره

    پاسخ
  • 3 سیب زمینی 1403/7/21 15:16:5

    مردم دهدشت هم سرگردان در شهرهای گچساران و یاسوج برای تشریح جسد

    پاسخ
    • 3 - 1 رضایی نژاد کارمند پاسخ به : سیب زمینی 1403/7/21 21:23:17

      دکتر امینی آدم خوب و توانمندی هست و گروه های خاصی به دنبال منافع خود دنبال تخریب وی هستند چون نامبرده اهل باج دادن نیست مردم دهدشت پزشکی قانونی دارند و پزشک ثابت هم دارند و ۶ تا کارمند جان بر کف هم ایثار گونه در حال خدمت خدمت به مردم هستند ولی اگه چرام و لنده پزشکی قانونی داشته باشند عالی میشه نماینده کهگیلویه باید برای لنده و چرام نمایندگی پزشکی قانونی را راه بیاندازد تا مشکل دهدشت حل شود

سایر اخبار
برگزدیدها