-
استاندار و نماینده محترم؛ ناترازی مدیریت در استان را تراز کنید!
سیدعابدین مسعودنژاد -
از قاب عکس طبیعت تا سکوت طلایی؛ دنا را معامله نکنید
مرضیه حسن پور -
سکوتی که گندم را میسوزاند | روایتی آرام از فاجعهای خاموش
حافظ یعقوبی -
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان
معتمدی پور در همایش جهش تولید در دیمزارها: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در85 هزار هکتار از اراضی دیم کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدیپور در همایش جهش تولید در دیمزارها که با حضور مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ناظران ملی و استانی طرح و کارشناسان پهنه برگزار شد

افتونیوز| به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدیپور در همایش جهش تولید در دیمزارها که با حضور مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ناظران ملی و استانی طرح و کارشناسان پهنه برگزار شد، اظهار کرد: چهار سال است که طرح جهش تولید در دیمزارها در استان ما برگزار شده و امسال نیز با فرمان رهبر معظم انقلاب، برای پنج سال دیگر در کشور تمدید شد که نشان از موفقیت این طرح و افزایش تولید به ویژه در محصول استراتژیک گندم دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: این طرح در استان ما با مشارکت ۸۰ کارشناس کشاورزی و با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام اجرایی شد که با فراز و نشیب همراه بود و در یکسال موفق شدیم رتبه دوم کشور را کسب کنیم و امسال نیز با یک همت و برنامهریزی میتوانیم رتبه نخست کشور را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه به شدت به موضوع آسیبشناسی نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در هر طرحی معتقدم، تصریح کرد: از همه ناظران ملی و استانی و همه کارشناسان پهنه انتظار دارم تا تجارب گذشته خود و همکاران را تجمیع کنند تا نقشه راه ما در کشتهای دیم در قالب این طرح باشد.
معتمدیپور ادامه داد: در کشت آبی، بسیاری از عوامل علمی و فنی در اختیار ما و قابل کنترل است اما در کشت دیم، نقش علم و دانش فنی موثرتر است و همه کارشناسان باید تلاش کنند که تاثیر خود را روی کشاورز و مزرعه بگذارند تا نتیجه بهتری بگیریم.
وی گفت: اگر کارشناسی بگوید اگر باران بارید، تولید، بیشتر خواهد شد و یا بگوید کشاورز و زارع ما این روش با آن روش را نپذیرفت دقیقا نه اهداف این طرح را فهمیده و نه هم از ضریب نفوذ علم و دانش در مزرعه چیزی میداند یا اعتقادی ندارد که این یک آسیب جدی است و برای همین باید بین کارشناس خوب و بد قطعا باید از هر نظر، تفاوت قائل باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در سال قبل عملکرد بسیار خوبی داشتیم اما به علت یک تاخیر، دادههای برداشت محصول در سامانه مربوطه ثبت نشدند و همین موجب تنزل رتبه ما شده، لذا امسال باید ثبت به موقعه آمار و مستندات را در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت جدی بگیرند.
وی پایداری تولید در دیمزارها را یکی از مهمترین دغدغههای خود خواند و گفت: نباید همه چیز را رها کنیم و فقط بارش و عوامل طبیعی را درنظر بگیریم بلکه باید با یک برنامهریزی جز به جز هم پیشبینی هر شرایطی را داشته باشیم و هم راهکار مواجهه با هر شرایطی را داشته باشیم.
معتمدیپور از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در ۸۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، صادق انصاری، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز در این همایش گفت: خاکورزی حفاظتی را یکی از اهداف و ابزارهای موفقیت این طرح است که لازم است کارشناسان پهنه، استفاده از کارندههای مستقیم و کودهای بذرمال را در مزارع دیک، ترویج دهند.
انصاری افزود: امسال ۲۰ دستگاه خودرو، تامین ۱۰ هزار لیتر کود بذرمال، ۴۸ لیتر سم، ۴ پایگاه نوآوری، مستندسازی و آموزش کشاورزان، مبارزه با آفت و بیماریها و جمعا ۱۲ میلیارد تومان برای پشتیبانی از طرح جهش تولید در دیمزارها اختصاص دادیم.
همچنین، زهره حبیبی، مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این همایش، آموزش را سرلوحه برنامههای این مدیریت و ضامن موفقیت طرح جهش تولید دانست و اظهار کرد: پایگاههای نوآوری در انتقال دانش به کشاورزان نقش بسزایی داشته به طوری که برخی کشاورزان فناور ما در کشت گندم دیم، تولید هفت تن در هکتار داشته است.
خانم حبیبی که از مدیران موفق جهاد کشاورزی در چند سال اخیر است از برنامه این مدیریت برای استفاده از دانش و تجربه کشاورزان فناور و پیشرو در طرح جهش تولید در دیمزارها خبر داد.
وی همچنین تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا ثبت دادهها و مستندات به موقع و دقیق انجام شود و این مقوله مهم برای تکتک عوامل مهم باشد.
مدیر ترویج و آموزش کشاورزی خبر داد که در این طرح کارشناسان موفق و برتر تجلیل خواهند شد.
در پایان این همایش، آقای محمدی، ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارها نیز در این همایش از ظرفیتهای بالای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت و تاکید کرد: اگر بارشها در این استان خوب بوده اما نباید از تلاشها و ظرفیتهای علمی این استان هم غافل شد به طوری که ۳۰ درصد دانش و علم زراعت دیم کشور در همین استان تولید میشود.
محمدی افزود: مرکز تحقیقات گچساران بذر ۱۶ استان کشور را تولید و تامین میکند و در تولید و راهبری علمی زراعت دیم، کمتر مرکز علمی بوده که حتی نزدیک به این سایت به پیشرفت علمی رسیده باشد.
وی از ارزیابی استانها در ۲۱ شاخص خبر داد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری از شاخصها، رتبه خیلی خوب کسب کرده ولی تفاوت عملکردی شهرستانها و مناطق زیاد است و نمیشود با یک نسخه کلی، تولید در دیمزارهای همه مناطق استان را جهش داد و به یک پایداری در تولید رسید.
محمدی ادامه داد: راهی که کشورهای توسعهیافته در ۳۰ سال رفتند ما با استفاده از آن تجارب میتوانیم در چند سال به آن برسیم اما لازمه آن این است که برای استفاده از علم روز، کارشناس و کشاورز همقسم شویم و کشاورز را با خودمان همراه کنیم.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مدیر هماستانی در وزارت جهادکشاورزی مسئولیت گرفت/ عکس و سوابق
-
مهرجو:امسال تسهیلات مشاغل خانگی بر اساس جمعیت، پتانسیل و شاخصهای هر شهرستان توزیع خواهد شد/ کاظمیجو: پتروشیمی و کارخانهها از قبل مسئولیتهای اجتماعی میتوانند خیلی کارها برای شهرستان انجام دهند
-
اجرای ۵۰عنوان برنامه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در گچساران
-
مدیر آموزش و پرورش چاروسا منصوب شد/ حکم
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!