-
بوی نفاق و بددلی ز اوضاع مملکت می آید
علی ضامنی پور
-
سخنان نماینده ماهشهر نمونه بارز برهم زدن امنیت داخلی و اتحاد مردم کشور است
احمدرضا کلانی
-
پژوهش و جایگاه آن در عرصهی دفاع مقدس
بهروز خشت زر
-
چه کسی باید عذرخواهی کند
سید الیاس افسردیر
-
توهین آشکار نماینده ماهشهر و ریشه یابی محرومیت استان/ مجلس و نهادهای نظارتی جوابگوی جریحه دار شدن احساسات قوم لر باشند
سید حسین رهی
-
بخاطر فریب مردم ماهشهر و فرار از پذیرش مسئولیت و ناکارآمدی خودتان نیز عذرخواه و شرمنده باشید!
حسین پرندوار
-
تفرقه، نفاق و دو قطبی های خطرناک
افراز بهزاد زاده
-
به بهانه صحبتهای نابخردانه نماینده ماهشهر/ گسلهای قومیتی را بیشتر از این فعال نکنیم
سید سعادت حسینپور
-
ایران رنگین کمان اقوام است! لرها مدافعان روز مبادای ایران و اسلام اند/ نماینده ماهشهر در مجلس پاسخگو باشد
محمد رضایی میرقائد
-
واکنش فعال فرهنگی هماستانی به سخنان نماینده ماهشهر/آن چه بر دنا و خاییز و ماغر تکیه گاه است با بادی از ریزگردها به هم نمی ریزد!
صادق خاکنژاد
هزار توی «خشونت و تجاوز» در نشست تخصصی کارشناسان در دانشگاه یاسوج/+جزئیات
نشست خشونت و نظمهای اجتماعی با تأکید بر پدیده «تجاوز» به همت انجمن علمی جامعهشناسی دانشگاه یاسوج برگزار شد.
افتونیوز| ظهر دیروز دوشنبه (۲۶ آذرماه ۱۴۰۳) نشست خشونت و نظمهای اجتماعی با تأکید بر پدیده «تجاوز» به همت انجمن علمی جامعهشناسی دانشگاه یاسوج با سخنرانی صیاد خردمند دکترای جامعهشناسی مسائل اجتماعی ایران و مدرس دانشگاه و دکتر سلیمان شهبازی دکترای مشاوره خانواده و درمانگر با حضور دانشجویان در سالن چمران این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش افتونیوز، صیاد خردمند در این نشست خاطرنشان کرد: قبل از پرداختن به بحث تجاوز و خشونت به آمارهای حوزه اجتماعی اشاره خواهم کرد که خود گویای بخشی از واقعیات موجود جامعه است.
خردمند افزود: بر اساس آمارهای سازمان پزشکقانونی استان ما در بحث نزاع رتبه ۸ کشور را دارد و این در حالی است همین آمار در اواسط دهه ۹۰ این رتبه ۳۰ بوده است. نرخ شهرنشینی در استان ۵۵ درصد است و در یکی از آمار در سال ۹۹ شهر یاسوج مهاجرپذیرترین شهر کشور شده است که همین امر منجر به افزایش حاشیهنشینی در یاسوج شده است.
وی تصریح کرد: از جمعیت ۲۷۶ هزارنفری یاسوج و حومه قریب ۱۰۰ هزار نفر حاشیهنشین هستند.
وی اضافه کرد: طی سالهای اخیر از حدود ۲۰۰۰ روستای استان بیش از ۶۰۰ روستا خالی از سکنه شدهاند که همین امر بهصورت زنجیروار منجر به افزایش جمعیت حاشیهنشین شهری و بهتبع آن افزایش نرخ بیکاری، اعتیاد، بزهکاری، شغل کاذب و سایر آسیبها شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش پایش فقر استان کهگیلویه و بویراحمد هفتمین استان محروم کشور است و علاوه بر این در نرخ بیکاری نیز رتبه ۹ کشور را داریم.
وی گفت: درصد قبولی نهایی دیپلم در سال ۱۴۰۰، ۸۲ درصد بود؛ اما همین درصد در سال ۱۴۰۲ به ۵۴ درصد نزول پیدا کرده است، علاوه بر این، میانگین معدل نهایی رشتهها در سال ۱۴۰۰، ۱۱/ ۵۲ بوده است که در نهایت با یک سقوط به ۸ /۰۱ رسیده است و این یعنی در طی دو سال، ۴ نمره معدل دانشآموزان نزول پیدا کرده است. کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ هزار دانشآموز تحت پوشش کمیته امداد دارد.
وی در ادامه گفت: برای تحلیل خشونتهای اخیر از چند منظر میتوان به آن پرداخت و از نظریات متفاوتی در حوزه آسیبهای اجتماعی برای تحلیل تجاوز اخیر یا قتل دکتر داوودی استفاده کرد.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: دسته ابتدایی نظریات ارگانیک هستند که جامعه را مانند بدن انسان یک موجود زنده میبینند و نگاه زیستشناسی دارند، طبق این نظریه خواستگاه اصلی آسیبها و کژ رفتاریهای اجتماعی را باید در کلیت حیات اجتماعی جستوجو کرد، وجود یک آسیب در جامعه مانند یک بیماری در بدن انسان است که برای مداوای آن باید تلاش کرد.
دسته دوم نظریات بیسازمانی اجتماعی هستند، طبق این نظر زمانی شرایط جامعه تغییر میکند و یک نظم جدید جانشین نظم گذشته میشود قواعد (پ) هنجارهای جامعه تضعیف میشود و شرایط به سمت بیثباتی پیش میرود، به نظر میرسد و در این وضعیت ما در حالت تضعیف هنجارها در حرکت از جامعه سنتی به سمت مدرن یا روستایی و روابط رو درو به سمت جوامع شهری هستیم، در این نظریه بحث بر سر این است عوامل اجتماعی افراد را کنترل میکردند در نظم جدید کارایی خود را از دست خواهند داد. نظریه تضاد ارزشها از دیگر نظریات که بیشتر روی درگیری و نزاع ارزشها در جامعه تأکید دارد. در نظریه کجروی معتقدند که شکافی میان اهداف مشروع و ابزارهای مشروع وجود دارد و افراد هر گاه نتوانند از طریق ابزارهای مشروع به اهداف خود برسند بهسوی ابزار نامشروع سوق پیدا میکنند برای نمونه در ماجرای قتل دکتر داوودی فرد خاطی چون احساس میکرد از طریق ابزارهای مشروع (نهادهای مربوط مانند پزشکقانونی) به حقوق خود دست پیدا کند به ابزار نامشروع یعنی همان انتقامجویی روی میآورد.
وی تشریح کرد که در نظریه برچسبزنی صحبت بر سر آن است که برچسبهای که مردم به افراد میزنند هویت آنها را شکل میدهند و این برچسبها در مرور زمان و اندکاندک در بین افراد درونی میشود، افراد با ارتکاب یک جرم آرامآرام انگ خورده و چرخه اجتماعی جامعه حذف میشوند فرد امکان برگشت و احیای خود داده نمیشود.
سلیمان شهبازی مدیرکل کانون فکری کودکان و نوجوانان در این نشست تحلیلی اظهار داشت: برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی لازم هست ابتدا شناخت دقیقی از وضعیت جامعه به دست اوریم و در خصوص جامعه بحرانی و جامعه سالم نظریههای مختلفی وجود دارد و دیدگاه ساحتهای مختلف علومانسانی یک فصل مشترک دارند و آن این هست که جامعه بحرانی دارای ۳ ویژگی مشترک هستند شامل؛ افراد جامعه احساس میکنند که احتمال رسیدن به خواستهها بسیار پایینتر از احتمال نرسیدن است و در واقع امید به رسیدن در این افراد خیلی پایین هست (امید و ناامیدی)
این مدرس دانشگاه افزود: در جامعه بحرانی کمتر میشود بدون دعوا به خواستها رسید فلذا باری برد - برد نداریم و همراه باید یک نفر برنده و دیگری بازنده باشد و مسالمتآمیز نمیشود به آرزوها رسید. (رفاقت یا رقابت).
این رواندرمانگر اظهار داشت: در جامعه بحرانی برای رسیدن به رسیدن به خواستهها باید از ارزشها گذشت در واقع فرد در یک دوراهی خواسته و آرمان قرار دارد (خواسته و آرمان). جامعه سالم مسئله و مشکل دارد؛ اما به سه مؤلفه بالا مبتلا نیست و برای قضاوت یک جامعه بهترین داروها، خود شهروندان هستند.
این مشاور و روانشناس گفت: تصویری از بهروزی تحت عناوین: بهروزی درون (بودن خاص) و بهروزی بیرون (داشتن چیزیهای بیرونی) و بودن خاص یک مدلی اثرگذار در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی هست که ویژگیهای آن صداقت در باورها و ارزشها، استفاده به جا از احساسات و منطقیبودن عواطف و خواستهها است.
شهبازی گفت: به نقش خانوادهها در خصوص آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و فاصله بین اولیا و فرزندان را بستری برای رشد آسیبها دانست و کودکان و نوجوانان را دماسنج خانواده عنوان کرد و برای تنظیم دمای رفتاری و هیجانی نوجوانان باید به سیستم خانواده برگشت و با گفتوشنود، همدلی و وقتگذاشتن بین اعضای خانواده، امن بودن را برای اعضا ایجاد نمود و از سبکهای مبتنی بر مقایسه، قضاوت، سرزنش، تهدید و تحقیر باید خودداری و تمرکز بر احترام، محبت، تأیید و توجه باشد.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 گاز ۱۵۶ باغویلا در کهگیلویه و بویراحمد قطع شد
- 2 بازگردانی ۶۲۵۰ مترمربع از اراضی ملی در شهرستان چرام
- 3 تولد نوزاد عجول در مادوان
- 4 برخورد با عاملان تولید و قاچاق زغال
- 5 ۴ کارخانه فرآوری لبنیات در کهگیلویه و بویراحمد ساخته می شود
- 6 پيام تسلیت جبهه اصلاحات استان به محمد بهرامی
- 7 اتباع بیگانه غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری میشوند
- 8 اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد در آبان ماه
- نمایشگاه نقاشی گروهی در گچساران افتتاح شد/ تصاویر
- بازدید معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت از مراکز بهداشتی و درمانی و پروژههای گچساران/ بیمارستان نرگسی گچساران مستقل میشود
- نشست بررسی پروژههای حوزه درمان استان با حضور استاندار و معاون وزیر
- هزار توی «خشونت و تجاوز» در نشست تخصصی کارشناسان در دانشگاه یاسوج/+جزئیات
- گزارش نماینده گچساران به مردم/ تاجگردون: برخی باز هم به دنبال رد اعتبارنامهام بودند/ برای اثبات دروغ بودن اتهامات رئیس کمیسیون بودجه شدم/ افشاگری تاجگردون از «پروژههای رهاشده» در چهارسال گذشته/ انتقادها نه قومیتی است و نه سیاسی
- بزرگداشت یلدا با برپایی شب شعر در گچساران/ فیلم+ تصاویر
- گزارشی از دو پایانه مسافربری گچساران و دهدشت/ رانندگان خطی از مشکلات میگویند/ فرسودگی خودروها عمده مشکل حمل و نقل استان
- برق ۲۰ اداره و بانک پرمصرف کهگیلویه و بویراحمد قطع شد
- استقرار ۲۱۰ راهدار در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- هشدار قطع برق برای ادارات کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!