-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
یادداشت مخاطبان
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
پرونده ویژه ۱۹ آبان گچساران؛
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی رئیس جبهه اصلاحات کهگیلویه وبوی احمد طی یادداشتی نوشت:
افتونیوز| علیرضا کفایی رئیس جبهه اصلاحات کهگیلویه و بویراحمد طی یادداشتی نوشت:
به نام خدا
قیام ۱۹ آبان شهرستان گچساران
✍علیرضا کفایی
خلاصه ای از مصاحبه با انقلابیون
اولین راهپیمایی در گچساران در عید فطر سال۵۷ برگزار گردید، روز قبل دو نفر سخنرانی کردند (آقای معلمی در بیت العباس و آقای مصباحی مقدم در مسجد صاحب الزمان)، پیش از انقلاب در هر دو مسجد بیانیه های امام و انقلابیون توزیع میشد.
قبل از عید فطر، راهپیمایی از دو مسجد و از سوی نمازگزاران و مردم برگزار می گردید اما بیشتر در سکوت و جنبه اطلاع رسانی و آگاهی یافتن از وقایع اتفاقیه در کشور داشت که از بیت العباس بسوی صاحب الزمان و بالعکس در حرکت بودند ولی نیروهای نظامی و ساواک مانع می شدند، و بالاخره در روز عید فطر بعد از نماز؛ اولین راهپیمایی علنی با شعار مرگ بر شاه آغاز شد
در ۱۹ آبان فراخوان تجمع از سوی انقلابیون و در راس آن آقای بهرام تاجگردون صادر شد، مردم درمسجد صاحب الزمان جمع شدند وشعار و سخنرانى و قرائت بیانیه هاى امام خمینى ادامه داشت… …..آقای فرهنگ سخنرانی کردند….وهمزمان درفرماندارى شوراى تامین تشکیل و آقای بهرام تاجگردون را به جهت اینکه ساواک نسبت به وی در رابطه با هدایت مردم بسوی انقلاب حساس بود احضار شدند …..ازنماینده انقلابیون (بهرام تاجگردون) خواستند که به تحصن وتجمع درمسجد پایان داده شود و تجمع در جایی دیگر برگزار گردد…. که بعداز اندک زمانى چندتیرهوایى هم شلیک کردند
تجمع کوچکی نیز از سوی هواداران رژیم انجام شده بود که واکنش انقلابی مردم گچساران و مبارزان انقلابی را در پی داشت.
برنامه ریزی انقلابیون بر این شد که بعد ازظهر همان روز جلوى مسجد جامع(شهیدان فعلی) اجتماع ضد رژیم برگزار گردد.
بعدازظهر ۱۹ آبان شخصیتهای برجسته و مبارزین انقلابی تجمع مردمی جلوی مسجد شهیدان برگزار نمودند و مردم به بیانیههای ضد رژیم گوش فرا میدادند.
آقای بهرام تاجگردون علیه رژیم شاهنشاهی سخنرانی کردند، درحین سخنرانى آقای تاجگردون دو گشت نظامی با کامیونیهای ریو و زیل پر از سرباز و نظامی ها و ساواکی ها در مقابل مسجد جمع شدند؛ ستون نظامى بدون اخطار شروع به تیراندازى نمود و مردم را به رگبار گلوله بستند؛ اکثر تیراندازیها بسوی آقای بهرام تاجگردون بود.
در۱۹ آبان سال ۱۳۵۷بعداز ظهر،اغلب نسل جوان از دانشجو و بازاری و سایر اقشار و دانش آموزان دبیرستان کوروش کبیر (که بیشتر دانش آموزان آقای بهرام تاجگردون بودند و از پیش و ماههای قبل آقای تاجگردون آنها را در مساجد سازماندهی نموده بود) و دانشجویان دانشسرای مقدماتی که از سوی آقای علی خواجوی سازماندهی شده بودند و ازطبقات گوناگون مردم، در جلوی درب و داخل حیاط و داخل مسجد جامع گچساران (بعد همین مسجد” نام گذاری” شد به نام مسجدشهیدان ) تجمع کردند.
در پی تیراندازی های مامورین نظامی و ساواکی ها ۶ نفر از مبارزین به شهادت رسیدند و در پی آن مردم به سطح شهر هجوم بردند وبانکها وبعضى اماکن دولتى به اتش کشیده شد. بانک صادرات و پست به آتش کشیده شد.
شهید بلادیان وشهید پارسی زخمی شدند، شهید بلادیان در حال نماز خواندن در مسجد بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفت، موقع اعزام آنها به بهبهان، طرفداران شاه آمبولانس را مورد حمله قرار دادند….آقای علی خواجوی که ارتباط بسیار نزدیک با شهید بلادیان داشت و بیانیه ها و نوارهای انقلابی را پس از تکثیر در خانه شخصی، به اتفاق چند نفر دیگر و از جمله شهید بلادیان توزیع می نمود و نیز شهید پارسی که در زمان تحصیل با وی مرتبط بود.....دور از چشم ساواک و مخفیانه برای اطلاع از وضعیت مجروحان به بهبهان رفت و پیگیر بود ولی شناسایی شد و در روزهای بعد و پس از سخنرانی در خیابان پارسی فعلی که در پایان آن نام خیابانها را به نام شهیدان ۱۹ آبان گچساران نام نهاد توسط ساواک دستگیر و زندانی شد.
بهرام تاجگردون، محمد زید بهبهانی، محمد ابراهیم شریعتی در سازماندهی و برنامه ریزی راهپیمایی و تظاهرات مردمی نقش محوری داشتند.
نیروهی چپ و مارکسیستها نیز در راهپیمایی و تظاهرات نقش داشتند که بعدها صف خود را سایر مبارزین جدا کردند و در روز ۱۹ آبان ۵۷ شایع شد که بعد ازظهر کمونیستها می خواهند تجمع کنند و با چاقو و چماق و بطور مسلحانه جمع شوند که آقای محمد زید بهبهانی با هشیاری و مراقبت، از خشونت ممانعت کردند.
در آن زمان شهید بشارت رابط انقلابیون با قم بود که سخنران راهپیمایی عظیم قم در ۱۷ دیماه را نیز ایشان طراحی نموده بود و چون به هرکسی اعتماد نمی شد و نیز کمتر کسی جرات سخنرانی در آن شرایط بسیار امنیتی و حکومت نظامی را داشت؛ در آن تظاهرات عظیم بسیار حساس و مهم؛ شهید بشارت بعنوان سخنران انتخاب شد؛ شهید بشارت رابط اصلی انقلابیون گچساران با مرکز و قم بود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 2 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 3 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 4 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 5 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 6 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 7 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- 8 کشف 118 کيلوگرم ترياک در گچساران
- شاعر و چهره ماندگار استان درگذشت
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
- انتصاب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان/ سوابق
- جوابیه ثبت احوال به خبر افتونیوز/ انتصابات بر اساس شایستهسالاری است
- نویسنده واقعا مظلوم است/ انتقاد فعال فرهنگی هماستانی از بیتوجهی به نویسندگان/ فیلم
- دیدار جانشین فرمانده سپاه و جمعی از بسیجیان گچساران با امام جمعه/ تصاویر
- دیدار فرمانده ناحیه مقاومت و پرسنل سپاه کهگیلویه با امام جمعه دهدشت/ تصاویر
نظرات ارسالی 1 نظر
چراصداقت نداری فقط اصلاح طلبان رونوشتی
پاسخ